loading

ARTA SCULPTURALĂ ÎNTÂLNEŞTE PRECIZIA GERMANĂ.

Ştim că ai nevoie să vezi şi să simţi calitatea vehiculului pe care îl conduci. Tocmai de aceea, insistăm ca fiecare detaliu al maşinii tale să fie perfect atât în formă, cât şi în funcţie. Aceasta este de fapt esenţa noului limbaj de design Opel, exprimat prin motto-ul “arta sculpturală întâlneşte precizia germană”.

Noul limbaj de design construieşte în continuarea unei lungi istorii de success a designului Opel. Opel a fost prima companie de automobile din Europa care a gândit şi a prezentat maşini concept, începând cu GT Experimental în 1965. Localizat în Rüsselsheim, exact la originile companiei, Centrul European de Design aduce împreună trei echipe de design Opel: Exterior, Interior şi Avansat, toate cele trei îmbinându-se perfect cu inginerii de top ai companiei pentru a obţine cel mai bun rezultat final. Aproximativ 350 de oameni lucrează acum la funcţia de design aflată în continuă dezvoltare la Rüsselsheim.

La Studioul de Design Exterior, ideile inovatoare devin schiţe 2D înainte de a prinde rapid forme 3D în computerele modelatorilor. Deşi cei mai mulţi competitori au echipa de modelatori în cadrul departamentului de inginerie tehnică, la noi ea face parte din departamentul de design, ceea ce constituie un avantaj semnificativ.

Studioul de Design Interior păstrează o legătură strânsă cu Designul Exterior şi cu echipele de inginerie. În cadrul lui sunt asigurate culorile şi texturile, componentele, calitatea per total şi aspectul cabinei.

Departamentul Avansat de Design priveşte departe în viitor (mai departe de 4 ani). Aici are loc dezvoltarea maşinilor concept, dar şi testarea execuţiilor avansate de design. Spre exemplu, uşile modelului Meriva au fost executate în cadrul acestui departament.

 

Design exterior

Bucură-te să fii văzut! Prin redefinirea vocabularului de design, am reuşit să adăugăm şi mai multă emoţie brandului Opel. Tehnologiile avansate şi performanţa ireproşabilă a autovehiculelor este reprezentată prin forme îndrăzneţe şi un aspect fluid, accentuate prin intersectarea liniilor concise.

Trăsăturile unice de design, precum formele de aripă şi cele ascuţite, evidenţiază caracterul dinamic al maşinii. Rezultatul final este puternic şi sportiv, rămânând totuşi elegant şi graţios.

Design Interior

Ne concentrăm mai mult ca niciodată atenţia asupra designului interior şi ducem la un cu totul alt nivel emoţional şi calitativ detaliile precum culori, materiale şi finisaje. Aspectele expresive ale designului exterior sunt continuate în interiorul stilat al cabinei.

Vei putea astfel să te bucuri de ergonomia atent planificată şi de materialele de înaltă calitate, care sunt placute la atingere şi totuşi îşi păstrează aspectul cu trecerea anilor. Fără margini ascuţite, doar îmbinări armonioase. Fiecare mic detaliu este proiectat pentru a-ţi încanta privirea pentru mulţi ani de acum înainte.

Repere

Conform lui Mark Adams, vicepreşedinte Opel, “Un brand de maşini poate câştiga clienţii şi loialitatea acestora – pentru mai mult de 110 ani – doar atunci când creează puternice legături emoţionale”. Primul centru de design Opel a fost stabilit în Rüsselsheim în 1930. De atunci, Opel a devenit cunoscut pentru constucţia de maşini bine stilizate cu tehnologii inovatoare. Aici puteţi găsi câteva dintre cele mai influente tipuri de design.

 

Sus pagina